maandag 16 december 2013

Geluidsoverlast

Het is de laatste weken verre van stil rondom ons huis. Een groot deel van de dag klinkt er een luid gehamer en getik. Het begint zodra het buiten licht wordt, om pas weer te verstommen wanneer de zon achter de horizon is weggezakt. Zolang het buiten licht is, wordt er hier kennelijk hard gewerkt. Wat een kabaal, het is net alsof we op een bouwplaats wonen. Maar nee, dat is niet het geval. Er wordt hier - of hier in de buurt - niets gebouwd en ook zijn wíj - of andere mensen - niet degenen die de 'geluidsoverlast' veroorzaken.

Het gehamer en getik wordt voortgebracht door de vele vogeltjes die inmiddels hun winterkamp rondom ons huis hebben opgeslagen. Overdag doen ze niets anders dan eten. Om de beurt vliegen ze naar één van de voederautomaten om daar een zonnebloempit op te halen. Vervolgens vliegen ze terug naar hun plek in één van de vele struiken en bomen rondom ons huis om daar keihard pikkend met hun snavel de kern van de pit van zijn harde schaal te ontdoen. En zo produceren vele vogeltjes bij elkaar de hele dag door een 'oorverdovend' gehamer en getik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!