zondag 16 december 2012

Aan de bak

Gisteren viel hier de eerste serieuze sneeuw van deze winter. Na een stevige blizzard bedekte zo'n vijftien centimeter verse vochtige - en dus plakkerige - sneeuw de ongeveer evenzo dikke laag droge poedersneeuw die sinds eind november in etappes was gevallen. Er was dus geen ontkomen meer aan, we konden de snöslädes tevoorschijn halen en moesten aan de bak met sneeuwruimen.
 
Nadat we gistermiddag het grootse deel van het erf al sneeuwvrij hadden gemaakt, stond vanochtend het pad naar de weg op het programma. Wat sneeuwruimen betreft is dat een extraatje ten opzichte van ons vorige huis. Daar werd de 'weg' naar de weg namelijk door Gunnar met de tractor geploegd. Omdat ons huidige erf echter veel kleiner is dan dat van Lilla Laggåsen, zijn we er ondanks dit extraatje in totaal toch niet of nauwelijks op achteruit gegaan.
 
Inmiddels ligt alles er hier weer netjes bij. We hopen dat de weersgoden ons gunstig gezind zijn - lees: dat er de komende dagen niet al te veel sneeuw valt - zodat we eerst even kunnen bijkomen voordat we wéér aan de bak moeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!