zondag 2 december 2012

Aartsvijand

Minstens eenmaal per dag - meestal 's avonds, maar soms ook 's ochtends vroeg - krijgt Jeanny bij het verlaten van het huis een enorme woedeaanval. Nauwelijks de deur uit, zet ze haar nekharen recht overeind en barst ze uit in een enorm geblaf. Horen en zien vergaat je en het is overduidelijk dat het onze anders zo lieve hond menens is: ze is pislink.
 
Elke keer als onze hond zo tekeer gaat, zijn we blij dat het meer dan een kilometer naar onze dichtstbijzijnde buren is. Toch heeft Gunnar ons al enkele keren naar de reden van Jeanny's uitbarstingen gevraagd. Tja, soms zet onze hond zo'n keel op dat je haar gesnauw een kilometer verderop binnenshuis nog hoort.
 
We weten al tijden dat Jeanny's uitbarstingen worden veroorzaakt door een vos. Alhoewel onze hond geen enkel ander dier moedwillig kwaad zal doen, roept de aanwezigheid van deze nauwe verwant een onbeheersbare woede bij haar op. Zelfs een alweer 'afgekoeld' vossenspoor is voldoende om Jeanny's neus te prikkelen en haar door het lint te laten gaan.
 
Het leuke van dat er sneeuw ligt, is dat nu ook voor ons duidelijk is dat Jeanny's aartsvijand elke dag bijna letterlijk bij ons lang de voordeur loopt. Nu hadden we daar natuurlijk al wel een vermoeden van, maar het is toch aardig om te kunnen zien wat onze hond ruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!