vrijdag 8 november 2013

Sudderkoken

We schreven al eerder dat we onze buitenkeuken pas sluiten wanneer deze onder een dikke laag sneeuw is bedolven. Welnu, dat is nog lang niet het geval. Dus toen het gisteren weer stopte met sneeuwen, leek het ons een goed idee om onze nieuwe sudderketel eens uit te proberen. Nicôle ging voortvarend aan de slag en in een mum van tijd hing de ketel boven het vuur. Gevuld met een mix van groenten, aardappels en vis. En vervolgens sudderen maar!


Sudderkoken is een relatief eenvoudig proces. Mits er genoeg water in de ketel zit, kan er eigenlijk niets misgaan. Het enige dat je moet doen is af en toe even roeren. En niet vergeten om zo nu en dan wat hout op het vuur te gooien natuurlijk.


Langzaam viel de duisternis in en werd de ambiance steeds sfeervoller. Maar net toen we onze borden wilden volscheppen, gooiden de weergoden roet in het eten. Het begon hevig te regenen en het hield niet meer op. En alhoewel we ons hadden voorgenomen om buiten bij het kampvuur te eten, lieten we dat plan toch schieten.


We verhuisden de sudderketel met inhoud naar een droge plek in de bijkeuken. Om daar onze borden vol te scheppen - ook een sfeervol plaatje - en vervolgens 'gewoon' aan de eettafel in de keuken van een heerlijk suddermaal te genieten.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er wel erg sfeervol uit. Jammer dat het zo regende.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het eten was er gelukkig niet minder lekker door :-)

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!