maandag 25 november 2013

Terug in de tijd

Vandaag is het precies acht jaar geleden dat onze eerste website 'live' ging. En dat we over ons leven in Zweden begonnen te bloggen, een bezigheid die zich al snel tot een behoorlijk uit de hand gelopen hobby ontwikkelde. Er is in die acht jaar veel veranderd en daarom gaan we nu voor iedereen die er destijds niet 'bij' was terug in de tijd naar onze allereerste post. Een post die we schreven vlak voordat het allemaal begon...

 
Vrijdag 25 november 2005
 
Vanochtend uitgeslapen tot wel acht uur. Normaal staan we om half zeven op omdat 'school' om acht uur begint. Vrijdags slaan we de les echter meestal over en studeren we thuis. Zo ook vandaag, maar niet zo lang als gebruikelijk. Vandaag hebben we de laatste hand gelegd aan de ruwe versie van onze website. Normaal gesproken zou dat champagne betekenen, maar die is hier in Zweden niet te betalen. Dat herinnert me overigens aan een (nog) niet nagekomen toezegging die iemand me aan het einde van mijn Nederlandse arbeidsverleden heeft gedaan, maar dat terzijde.
 
De temperatuur twijfelt tussen vriezen en dooien. De sneeuw die hier begin deze week lag, is inmiddels weer verdwenen. Voor de rest is het rustig weer. Heel anders dan in Nederland, naar we hebben begrepen. We hebben zojuist een fraaie boswandeling gemaakt en daarna genoten van een lunch van Zweedse erwtensoep. Vanmiddag gaan we proberen om onze website te publiceren en verder staan er nog wat huishoudelijke klusjes op het programma. Daarna nog een keer met de hond op pad en om vier uur zal het alweer helemaal donker zijn. Tijd om de kerstverlichting aan te doen en met een goed boek bij de houtkachel te gaan zitten. We hebben het maar zwaar hier in Zweden...
 

6 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met deze 8 jaren. Op naar de jaren die nog moeten volgen.
    Hier twijfel ik niet over, want jullie zijn al helemaal geaard/geworteld.

    Ik hoop nog heel veel verhalen van jullie te lezen.
    Ook hier twijfel ik niet aan.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor deze vriendelijke woorden. We zullen zien ;-)

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  2. Zo te lezen blijft het toch lastig om de boeken te promoten / verkopen. Ik moet wel zeggen dat de eerste 2 boeken makkelijker te koop zijn dan het laatste boek. Ik kan me voorstellen dat het voor de meesten bestellen via Amazon Duitsland best wel lastig is. De eerste boeken lagen op beurzen en daar wordt vaak een boek gekocht. Misschien de volgende uitgeven via Bol.com of misschien zit Amazon dan eindelijk in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Hans,

      Bedankt voor deze constructieve reactie. Het is inderdaad lastig om boeken te verkopen. Zelfs op het platform van onze eigen blog 'scoren' we slechts één op de zoveel. Aan de ene kant is dat natuurlijk hoe het werkt, maar aan de andere kant is het ook wel eens teleurstellend.

      Om het probleem dat je met bestellen via Amazon Duitsland zou kunnen hebben te ondervangen, is het mogelijk om Berichten uit Zweden via ons te bestellen. Alles wat je daarvoor moet doen is ons een mailtje sturen. En daar is niets lastigs aan. Dit staat ook in de informatie bij het boek vermeld.

      Wat we met betrekking tot ons derde boek natuurlijk wel missen is de promotie via andere verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld Emigratieboek.nl. Daar moeten we voor de toekomst nog iets op zien te vinden. Hetzelfde geldt voor beurzen, alhoewel daar van onze eerste twee boeken slechts een klein aandeel van het totaal is verkocht. Ons eerste boek Naar de Noorderzon is bij Emigratieboek.nl overigens nog steeds het best verkochte boek aller tijden in de categorie ervaringsverhalen...

      Verkopen via Bol.com is vooralsnog geen optie. Bij de huidige prijsstelling zouden we daar per verkocht boek niets verdienen. En Berichten uit Zweden tien tot twaalf euro duurder maken lijkt ons ook niet verkoopbevorderend.

      Wat in het vat zit, verzuurt echter niet. De boeken zijn er. En voor de komende tijd staan er nog meer op stapel. Waar we hard aan moeten werken is het vinden van meerdere goede kanalen naar de markt. Alle ideeën zijn welkom.

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen
    2. Is via Bol.com zoveel duurder dan? Het werkt toch volgens hetzelfde principe als bij Amazon (http://www.bol.com/nl/m/nederlandse-boeken/info-brave-new-books/index.html?promo=weblog) ?

      Twitter is misschien ook een kanaal die gebruikt kan worden.

      Verwijderen
    3. Hai Hans,

      Bij Bol.com / Brave New Books is 'de manier waarop' inderdaad hetzelfde als bij Amazon. Het prijskaartje is echter geheel anders en daarom heb je er als je iets aan je boeken wilt overhouden eigenlijk helemaal niets aan.

      Verder heeft - extra - promotie langs andere kanalen alleen zin als de boodschap daardoor bij andere leden van dezelfde doelgroep terecht komt. Je moet niet alleen schieten, maar ook richten. We denken rustig door...

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!