donderdag 27 maart 2014

Lentesignalen

Alhoewel het 's nachts nog steeds vriest en er hier en daar nog sneeuw ligt, hebben de lentesignalen inmiddels de overhand gekregen. Langs de wegkanten bloeit het Klein hoefblad. Nu niet meer hier en daar met slechts enkele bloemen, maar bijna overal waar je kunt kijken en met tientallen tegelijk.

 
Ook de eenzame muggen, vliegen en mieren die we een kleine week geleden één voor één voorzichtig tevoorschijn zagen komen, hebben gezelschap gekregen. Nu vliegen en kruipen deze insecten al met honderden, zo niet duizenden in het rond.
 
 
En dat is maar goed ook. Want er komen steeds meer dieren die graag een insectje verschalken uit hun winterschuilplaats tevoorschijn of van hun overwinteringsadres in het warme zuiden terug. Tja, en zo heeft alles dus een reden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!