woensdag 5 maart 2014

Ze zijn terug!

We worden op onze wenken bediend. Wanneer ik de deur open om met Jeanny voor haar ochtendwandeling naar buiten gaan, hoor ik direct het voor ganzen zo kenmerkende gehonk. Blij verrast kijk ik omhoog. Dan hoor ik ook het geklapper van vleugels en enkele tellen later vliegen de ganzen over de kleine open plek in het bos waar ons huis staat. Het zijn er vier in totaal. Drie ervan in strakke formatie achter elkaar en de vierde volgt op een tiental meters. Ze zijn terug!
 
Ik heb er al vaker over geschreven, maar vraag het me wederom af. Is dit toeval? Natuurlijk was de terugkeer van de ganzen - of zwanen - als eerste lentebodes te verwachten. En natuurlijk wist ik dat het niet lang meer kon duren voordat we ze weer zouden zien. Maar dat dit dan nu gebeurt, amper een halve dag nadat ik over ons hoopvol wachten op dat moment heb geschreven?

1 opmerking:

  1. PJ en Caroline!5 maart 2014 om 22:56

    Te vroeg "gemopperd".... ;)
    Geduld is dus ècht een schone zaak!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!