zondag 9 maart 2014

Teamwork

Jeanny schreef het al in haar vorige post, we zijn hard aan het werk in het bos. Zowel gisteren als vandaag velden we enkele bomen. Het is de bedoeling daarmee twee vliegen in één klap te slaan. Om te beginnen het oogsten van een nieuwe voorraad brandhout. Maar vervolgens ook het verbeteren van de satellietontvangst tijdens harde wind of storm. Die wordt namelijk flink gestoord door enkele hoge sparren die dan in het geweld van de wind precies in de baan van het signaal staan mee te zwaaien. Hopelijk is dat probleem binnenkort opgelost. De hele operatie - van het vellen van de bomen tot het afvoeren van het hout - is een kwestie van teamwork, zoals je op onderstaande foto's kunt zien.


6 opmerkingen:

 1. Hé, harde werkers!! Voor jullie dus geen zondagsrust!
  Maar het is wel voor het goede doel.
  Dit hout ruikt zeker ook heerlijk in de open haard???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, van dagen en tijden trekken we ons over het algemeen niet veel aan. Meestal bepaald het weer wat we doen. En tja, tijdens het zagen en kloven - dus lang voordat het in de kachel ligt - ruikt dit hout erg lekker. De rook uit de schoorsteen vinden we wat minder ;-) Maar de geur van een knapperend vuurtje in tuin is best wel weer ok :-)

   Verwijderen
 2. Anneke Zeinstra10 maart 2014 om 09:12

  Heerlijk werk zo samen, en na gedane arbeid is het lekker uitrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geeft het omhalen van een boom jullie ook zo'n kick? Geweldig om zo in het bes te kunnen werken. De foto's zouden zo van ons kunnen zijn; precies zo'n team. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Corry & Joop,

   Met name het feit dat we op deze manier zelf in onze voorraad brandhout voor de kachel voorzien is fantastisch. Dat geeft - hoe beperkt ook - een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!