woensdag 21 januari 2015

Geen enkele grip

Gisteren werd maar weer eens duidelijk dat niet al het verkeer even goed op de gladde winterse wegen uit de voeten kan. Onderweg naar het noorden werd vlak voorbij de provinciegrens met Dalarna onze weg geblokkeerd door een zwaar met boomstammen beladen vrachtwagencombinatie. Onderaan een lange helling stond deze midden op de weg stil, zowel links als rechts konden we er niet voorbij. Een praatje met de chauffeur leerde ons dat hij al meerdere malen had geprobeerd om de combinatie weer in beweging te krijgen, maar dat de banden daarvan door de gladheid geen enkele grip op de weg meer hadden.
 
Gelukkig was er al hulp onderweg. De vrachtwagen had de boomstammen namelijk vlakbij geladen en daar was een met sneeuwkettingen uitgeruste kraanwagen aanwezig die de gestrande combinatie een zetje zou komen geven. Niet veel later kwam de kraanwagen uit de zijweg onderaan de helling tevoorschijn. Na te zijn gedraaid, reed deze langzaam achteruit naar de vastgelopen vrachtwagen toe.


Om na contact te hebben gemaakt, gedoseerd gas te geven. En met succes, want langzaam maar zeker kwam de combinatie in beweging en vanaf halverwege de helling kon de vrachtwagen weer op eigen kracht verder rijden. Boven op de heuvel stopte de vrachtwagen bij een uitwijkplaats om ons te laten passeren. Dat had de chauffeur ons al toegezegd omdat hij bang was op een van de twee volgende hellingen omhoog wederom te stranden. Als dank staken we onze duimen omhoog en verder waren we maar wat blij met de extra grip die onze spijkerbanden ons op de gladde wegen geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!