zondag 4 januari 2015

Spiegelglad

Na flink wat sneeuwval voor de kerst en vervolgens een periode met stevige vorst, zelfs enkele dagen met min 25, is het nieuwe jaar begonnen met dooi en regen. Inmiddels is de temperatuur weer tot onder het vriespunt gedaald en zijn de wegen en paden op veel plaatsen spiegelglad. Onder deze omstandigheden zijn dubbdäck - spijkerbanden - onder je auto onontbeerlijk.


Gelukkig is er bij de gemeente volop zand te verkrijgen zodat we in elk geval ons eigen erf weer begaanbaar hebben kunnen maken.

2 opmerkingen:

 1. Ik lees net dat we geluk hebben gehad. Zondag 21 december van Göteborg naar Idre gereden en de zondag daarop weer terug. Prachtig weer, zonnetje erbij en sommige stukken op de terugweg -26C. Ik denk niet dat we het in één dag hadden kunnen rijden met dit weer. Prachtige vakantie gehad in een winters Zweden, wat een mooi land.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Eric-Jan,

   Dan hebben jullie wat de omstandigheden betreft geluk gehad, al worden de doorgaande wegen over het algemeen wel goed berijdbaar gehouden. In rijtempo had het echter zeker gescheeld. Fijn dat jullie een leuke vakantie hebben gehad!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!