woensdag 7 januari 2015

The color purple

Sinds gisteravond is er zo'n tien centimeter verse sneeuw gevallen en nu is alles weer wit. Het is een prachtig gezicht, maar ook behoorlijk verraderlijk. Op sommige plaatsen gaat er onder de sneeuw namelijk een spiegelgladde ijslaag schuil en daardoor kun je als je niet voorzichtig bent behoorlijke schuivers maken. Alleen in het bos kunnen we goed uit de voeten en daarom zochten we vandaag voor onze wandelingen met Jeanny daar ons heil. Die vermaakte zich overigens prima in de sneeuw. Als je haar vandaag zo bezig had gezien, dan zou je niet geloven dat ze met twee kreupele poten al hard naar haar twaalfde verjaardag onderweg is. Het was heerlijk om onze hond zo te zien genieten.
 
Tijdens de ochtendwandeling hadden we trouwens nog een mooie ervaring. Op een gegeven moment viel het ons op dat er over de normaal gesproken bruin-zwarte vacht van Jeanny een paarse gloed hing. Hetzelfde gold voor onze kleding en ook de sneeuw was niet echt wit meer, maar had een paarse zweem. Het was net of we een bril met paarse glazen op hadden! Dat was natuurlijk niet zo. Het kleureffect werd veroorzaakt door het samenspel van de laagstaande zon en laaghangende met sneeuw verzadigde bewolking. Een prachtig kleureffect waar we elke winter wel enkele malen getuige van mogen zijn.

2 opmerkingen:

 1. Marijke Stelpstra8 januari 2015 om 09:48

  Wat bijzonder! Die paarse gloed om jullie heen! Het zal moeilijk zijn dit te fotograferen vrees ik. Ondanks het verraderlijke hier en daar wat de sneeuw betreft, toch mooi hoor, zo'n witte wereld. Ik zit nu in mijn studeerkamer te studeren voor mijn opleiding, Ik zie een miezerige regen die door de wind in vlagen voorbij geblazen wordt. Grijs, grauw en vooral saai weer. Nodigt niet uit voor een lekkere wandeling door het bos of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas is dit effect niet op de gevoelige plaat vast te leggen. Na een nacht met regen is de sneeuw overigens weer nagenoeg weg. Wat rest is een wederom spiegelgladde ijsplaat op de wegen en paden, ook dat nodigt niet uit voor een lekkere wandeling. Gelukkig kunnen we in het bos nog prima lopen :-)

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!