zondag 11 januari 2015

Serieuze sneeuwval

Inmiddels hebben we de eerste echt serieuze sneeuwval van deze winter achter de rug. Maar om de draad goed op te pakken, gaan we eerst nog even terug naar de post van afgelopen woensdag. De sneeuw die ik toen beschreef, werd de volgende nacht door een flinke hoeveelheid lauwe regen weggespoeld. Vervolgens begon het weer te vriezen met als gevolg dat de ijslaag die de bodem bedekte nog dikker - en gladder - werd. En toen begon het gisterochtend wederom te sneeuwen. Rond half tien legde ik op de foto hieronder de eerste sneeuwvlokken vast.


Halverwege de middag was het sneeuwdek bij onze voordeur al zo'n twintig centimeter dik en konden we de mouwen opstropen. Pas toen het al enkele uren donker was, waren ons erf en het pad naar de weg weer sneeuwvrij. De klus zat er echter nog niet op, want in de loop van de avond begon het opnieuw te sneeuwen. Vanochtend konden we dus nogmaals aan de bak en ook dit keer waren we enkele uren bezig. Op de foto hieronder de auto nadat we de sneeuw er omheen hadden weggeschoven. Het laatste deel van de klus was het sneeuwvrij maken van het voertuig zelf. Tja, soms brengt ons leven in het Hoge Noorden flink wat noeste arbeid met zich mee. Maar goed, morgen kunnen we lekker uitrusten. Of nee, toch niet. Want ook voor morgen is er weer sneeuw voorspeld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!