zaterdag 17 januari 2015

Sporen in de sneeuw

Misschien wel het allerleukste van de sneeuw is dat deze het doen en laten van alle wilde dieren om ons heen zo overduidelijk zichtbaar maakt. Normaal gesproken moeten we goed zoeken om sporen van deze dieren te vinden, maar nu krijgen we de pootafdrukken cadeau en kunnen we ook de uitwerpselen door het contrast daarvan met de sneeuw haast niet missen. Er gaat bijna geen wandeling voorbij zonder een of meer leuke verrassingen. Wat zien we bijvoorbeeld daar? Het spoor op de achtergrond is van een vos, maar wat heeft zijn pad gekruist?


Laten we eens dichterbij gaan kijken en een overzichtsfoto maken om alles in de juiste verhoudingen te plaatsen. Links twee pootafdrukken, in het midden het gat dat het dier in de sneeuw heeft gegraven en rechts een fraai gekronkelde drol die het heeft achtergelaten. Gezien de vorm en afmetingen van de pootafdrukken en de drol lijkt het ons het waarschijnlijkst dat deze van een hermelijn afkomstig zijn.


De 'hoop' nog even van dichtbij. Is het geen kunstwerk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!