zaterdag 13 oktober 2012

Flex

Elke herfst opnieuw zadelt Moeder Natuur ons op met een stevige opruimklus. Dan dumpt ze een onverstelbaar grote hoeveelheid afgevallen herfstbladeren op ons erf die we vervolgens bijeen harken en met de kruiwagen afvoeren.

Laat die blaadjes toch rustig liggen waar ze liggen, zul je wellicht denken. We hebben echter twee redenen om dat niet te doen. Om te beginnen zou het dikke bladerendek in het voorjaar het opkomende gras verstikken. Daarnaast - en dit weegt voor ons misschien nog wel zwaarder - hebben we geen zin om de komende tijd elke dag weer een heleboel aan onze schoenen klevende blaadjes naar binnen te lopen. En deze vervolgens te moeten opruimen ook. Nee, dan maar liever één keer flink aan de bak om daarna van het 'probleem' verlost te zijn.

Bovendien is een dagje blaadjes harken toch hartstikke flex? Zo luidde in elk geval het commentaar dat één van onze lezers vorig jaar bij een soortgelijke post plaatste. En alhoewel het woord flex niet tot mijn standaardvocabulair behoort, ben ik het toch roerend met hem eens.

1 opmerking:

  1. Zucht....flex of niet, ook wij hebben al een berg tot aan onze navels weggeharkt!!! En dan zijn nog niet eens alle bladeren van de bomen....;)

    Groet,
    Caroline!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!