woensdag 3 oktober 2012

Noeste arbeid

Vandaag was een dag van noeste arbeid.

Om te beginnen moesten er enkele verzakkingen in ons oprijpad worden opgevuld. Naar geschikt vulmateriaal hoefden we gelukkig niet lang te zoeken. De afgelopen zomer zijn namelijk de greppels langs de weg uitgediept. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden nam men het niet zo nauw, met als gevolg dat er ook hele stukken weg verdwenen waardoor deze nu zeker zo'n halve meter smaller is dan voorheen. Het afgegraven mengsel van zand, stenen en grus bleef op grote hopen in de bosrand achter. Geen fraai gezicht, maar uiteindelijk kwam het ons dus goed uit. Nadat ik heel wat kruiwagenladingen van de loodzware mix had verplaatst, was slechts een deel van de verzakkingen gevuld. Ik was echter uitgeteld en besloot om dit karwei de komende dagen in etappes af te maken.

De volgende klus bestond uit het omzagen van een dode boom. Deze helde vanuit de bosrand vervaarlijk in de richting van de oude stuga. Gezien de conditie van de boom zou het slechts een kwestie van tijd zijn voordat deze zou breken om daarna een flinke deuk in het dak van de stuga te slaan. En met een beetje pech zou de schade nog veel groter zijn. Het was dus de hoogste tijd om in te grijpen en een prima gelegenheid om andere spiergroepen aan het werk te zetten, al moet worden gezegd dat het bij dit karwei vooral ook op denkvermogen aankwam. Na de situatie van alle kanten goed te hebben bekeken, maakten we hoog in de boom een touw vast waarmee Nicôle vervolgens haaks op de natuurlijke valrichting van de boom het bos in liep. Ze trok het touw strak en ik kon met de kettingzaag aan de gang. Vervolgens gooide Nicôle op precies het goede moment haar kilo's in de strijd waardoor de boom met een minimum aan moeite precies de goede kant uitviel. Daarmee was de klus echter nog niet geklaard. Ik zaagde de takken van de boom en verdeelde de stam in sjouwbare brokken. Helaas was de boom zodanig verrot dat het hout niet meer als brandhout kon worden gebruikt. We zullen het dus naar een geschikte plek in het bos moeten afvoeren.

Maar ook dat is een klus voor morgen...

3 opmerkingen:

 1. Goed dus, dat jullie de verrotte boom omgehaald hebben.

  Dat hebben jullie dus goed ingeschat.

  Wat een klus ook, met kruiwagens al dat grus verslepen.

  Ik wens jullie sterkte met al deze klussen. En volgens mij regende het ook nog. Grrrrrrrrrrrrrrr.

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt, we zijn er inmiddels achter dat er veiligheidshalve nog meer bomen weg moeten. Gelukkig kunnen de meeste daarvan wel tot brandhout worden verwerkt.

  En ja, we moesten inderdaad ons best doen om tussen de buien door te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar kan ik maar 1 ding op zeggen:
  Een Gator aanschaffen!!! ;)

  Groet,
  Caroline!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!