zondag 28 oktober 2012

Proletarisch

Ook veel Zweden bereiden zich voor op de eerste serieuze aanval van Koning Winter. Met de vorst in de grond en de eerste sneeuw in aantocht, maken zij nog even snel van de mogelijkheid gebruik om met zo min mogelijk moeite - dat wil zeggen zonder bij een snijdende vrieskou door een dikke laag sneeuw te moeten ploeteren - proletarisch een kerstboom aan te schaffen.

Overal zie je ze rijden. Soms met de spar van hun keuze op het dak en anders gebruik makend van een karretje. Sommigen nemen zelfs - geheel in de geest van de kerstgedachte - meteen een boompje voor hun buren mee. Of ze konden gewoon niet kiezen natuurlijk.

Dat het nog lang geen Kerstmis is, maakt deze nijvere Zweden niet uit. Als het blijft vriezen, dan blijven hun boompjes goed geconserveerd. En als er onverwacht toch nog een warmtegolf komt, dan maken ze daar mooi gebruik van om hun dan verdorde boompjes - wederom proletarisch - door frisse exemplaren te vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!