maandag 22 oktober 2012

Strontauto

Vandaag kregen we de slambil op bezoek. Bezoek met een luchtje dus...

Net zoals ons vorige huis is ook ons nieuwe huis niet aangesloten op het riool. Dit betekent dat we voor alles wat door het gootsteenputje, afvoerputje en toilet gaat, zijn aangewezen op een eigen afvoersysteem bestaande uit een slambrunn en een filtratiebed. In de slambrunn - een soort bezinkput - blijven alle vaste bestanddelen achter, waarna het vloeibare gedeelte via het filtratiebed - gezuiverd en wel - in de bodem verdwijnt.

De slambrunn loopt langzaam vol en wordt jaarlijks door de slambil - strontauto - geleegd. Vandaag was het zover. Nadat de auto in positie was gebracht, ging de deksel van de put waarna zich al snel een hevige lucht over ons erf verspreidde. Het rook niet bepaald naar lentebloemen. De chauffeur liet een dikke slang in de smurrie zakken en al gauw zagen we het peil dalen. Niet veel later verdwenen de laatste resten onder luid gepruttel in de slang en was de klus alweer geklaard. De chauffeur nam afscheid - nee, handen schudden was er niet bij - en verdween met de slambil op weg naar z'n volgende adres. Het hele bezoek had amper vijf minuten geduurd. Het duurde beduidend langer voordat de lucht weer was opgefrist.

3 opmerkingen:

 1. Wat een vunzig, maar noodzakelijk verhaal!!!
  Hier zit een luchtje aan.....;)

  Groet,
  Louise!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een erg smakelijk verhaal... Maar hé, het is de realiteit in de Zweedse bossen, dus prima dat je het erop zet.
  En wat die stank betreft, het komende jaar hebben jullie er normaal gesproken geen last meer van :)

  Trouwens, ik heb heel eerlijk gezegd wel een beetje medelijden met de mensen die die putten leeg moeten halen. Ze krijgen letterlijk stank voor dank...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog dat dit soort auto ook wel de Boldootwagen heette.

  Vroeger werd de poep met speciale emmers van boven naar beneden gebracht. Heb laatst nog een verhaal gehoord, dat een man van de trap was gevallen.
  Nou, dan zijn de rapen helemaal gaar he?

  Nu maar hopen dat de lucht een frisser luchtje heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!