dinsdag 25 november 2014

Eindelijk weer eens zon!

Wanneer ik rond de klok van zevenen zachtjes de voordeur achter me dichttrek, zijn Nicôle en Jeanny nog diep in slaap. Buiten wacht me een verrassing, want in tegenstelling tot de afgelopen weken is het nu eindelijk eens onbewolkt. Aan de hemel flikkeren ontelbare sterren. Ik neem even de tijd om van het prachtige schouwspel te genieten. Vannacht is het niet alleen helder geworden, maar ook gaan vriezen. Terwijl ik door de tuin naar de bosrand loop, kraakt het bevroren gras onder mijn voeten. Via een aantal omwegen loop ik gestaag klimmend naar de top van de heuvel. Ik ben blij dat ik mijn hoofdlamp heb meegenomen, want het grootste deel van de klim voert me door dicht bos en het is nog steeds pikdonker. Pas vlak onder de top van de heuvel zie ik de hemel achter de heuvelrug een klein beetje lichter worden.


Op de top van de heuvel aangekomen, zie ik dat de hemel in oosten langzaam oranje begint te kleuren en besluit ik om op de zonsopgang te wachten.


Het duurt dan evengoed nog een dik kwartier voordat de eerste glimp 'gouden' zonlicht aan de horizon zichtbaar wordt.

 
Daarna gaat het razendsnel. Wat een mooi moment om mee te maken. Eindelijk weer eens zon!

6 opmerkingen:

 1. Prachtige momenten Ben!
  In Nederland hebben we nu al vier zonovergoten dagen achter ons waarvan de eerste twee met nog steeds te hoge temperaturen t.o.v. normaal. Ondanks dat kunnen we van zulke mooie beelden en de rust die jij er bij beleefd alleen maar dromen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Na enkele weken waarin we alleen maar een dikke grijze wolkenlaag hebben gezien, had het bijna iets magisch. Houd die droom in leven! We doen ons best om jullie daar middels onze weblog bij te helpen.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. In één woord: prachtige foto's.
  Groeten van Hilde uit B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilde. Moeder Natuur schotelde me de plaatjes voor. Ik hoefde ze slechts te vangen ;-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben

   Verwijderen
 3. wat kan het leven toch prachtig zijn,en anders dan bij ons.
  Altijd maar een race tegen de klok.
  We hebben in Belgie al mooi weer gehad voor de tijd van het jaar.
  Maar de meesten onder ons kunnen er niet van genieten want werken,en nog eens werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Door onze emigratie naar Zweden zijn we in een ons veel beter passende leefomgeving - rust, ruimte en natuur - terechtgekomen. Daarnaast hebben we ook heel bewust onze levenstijl aangepast. We leggen onszelf geen haast meer op en jagen ook geen materiële welvaart meer na. Toch moet ook onze schoorsteen roken, dus moeten ook wij werken. We zijn echter 'eigen baas' en hebben het geluk dat we een deel van ons werk in de buitenlucht kunnen doen en dat we voor de rest onze eigen tijd kunnen indelen. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid en is wat ons betreft goud waard.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!