donderdag 6 november 2014

Naar het zuiden

Terwijl we bezig zijn een omvergeblazen spar uit het bos te oogsten, zien we ineens dat we omgeven zijn door minescule sneeuwvlokjes. Het zijn er ontelbaar veel. Af en toe zijn ze bij vlagen groter - een enkele keer zelfs bijna zo groot als 'echte' sneeuwvlokken - om vervolgens weer het formaat van speldenknopjes aan te nemen. De sneeuw is alleen tijdens zijn reis naar beneden te zien. Zodra de vlokjes op de bomen, de grond of onze kleding terechtkomen, zijn ze binnen een tel weer verdwenen. Gesmolten en vervolgens verdampt. Wanneer de sneeuwbui na ruim twee uur ophoudt, zijn onze kleren - op onze bezwete ruggen na, ons gereedschap en het hout waarmee we bezig zijn nog steeds helemaal droog.

Het is net alsof de sneeuw naast ons verlangen naar de winter nog iets anders aanwakkert. Vrijwel meteen na het begin van de bui horen we boven ons in de lucht het gehonk van ganzen. En vlak daarna het zo kenmerkende getrompetter van zwanen. Zo gaat het de hele ochtend door. Alles bij elkaar horen we zeker tien grote groepen van deze vogels overvliegen. Het zouden er best wel eens meer kunnen zijn, maar met af en toe gehoorbeschermers op kunnen we natuurlijk niet altijd alles horen. Twee groepen vogels vliegen recht over ons heen zodat we ze tussen de boomtoppen door kunnen zien. Een tiental in rommelige formatie vliegende ganzen en een iets groter aantal zwanen in een strakke V-formatie. Iets anders hebben deze twee groepen vogels wel gemeen: hun koers voert hen linea recta naar het zuiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!