maandag 17 november 2014

Haastbrood

Hoewel stress bij ons gelukkig ver te zoeken is, en het woord 'haast' haast niet meer in ons woordenboek voorkomt, besloot ik na het lezen van onderstaand recept om me toch eens aan een zogeheten haastbrood te wagen. Het deeg daarvoor hoeft niet te rijzen en daardoor kun je in relatief korte tijd een vers en smakelijk brood op tafel toveren.
 
Benodigdheden: 5 deciliter graham vetemjöl (volkorenmeel), 1 theelepel baksoda, een halve theelepel zout, een halve deciliter water, 3 deciliter zure room of turkse yoghurt en 1 eetlepel vloeibare honing. Ter garnering enkele zwarte olijven zonder pit, 2 theelepels (gehakte verse) rozemarijn en een halve theelepel zeezout.
 
Stel de oven in op 180-200C. Roer de droge ingrediënten in een kom door elkaar en voeg daarna het water, de room en de honing toe. Meng alles goed door elkaar en doe het beslag in een ingevette bakvorm. Druk de olijven in het beslag en strooi de rozemarijn en het zeezout over de bovenzijde daarvan. Bak het brood in het onderste deel van de oven in circa 45 minuten bruin. Laat het daarna afkoelen op een rooster en neem vervolgens de tijd om ervan te genieten!
 
Omdat ik geen zwarte olijven in huis had, heb ik groene gebruikt. Zowel Ben als ik vonden de olijven en het zeezout geen recht doen aan het brood, dus de volgende keer bakken we het zonder deze garnering. De rozemarijn vonden we wel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!