donderdag 27 november 2014

Witte wereld

In de nacht van maandag op dinsdag verdween het wolkendek. Tegelijkertijd daalde het kwik tot enkele graden onder nul waar het tot nu toe is blijven staan. Gisteren was daardoor alles al bedekt onder een dikke laag rijp. Vanochtend viel er ook nog eens een dun laagje sneeuw en dus voerde onze middagwandeling ons voor het eerst deze winter door een wondermooie witte wereld. Puur genieten!

5 opmerkingen:

 1. De wereld ziet er altijd een beetje mooier uit met rijp of een dunnen laag sneeuw. Ik kan niet wachten tot het hier zo ver is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Sandra,

   We zullen voor je duimen!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. Marijke Stelpstra1 december 2014 om 12:38

  Wat een mooie en vooral pure foto. De omgeving en de witte wereld... wat mooi. Hier in Nederland wordt het nu iets kouder, rond 3 graden overdag en in de nacht net onder of rond het vriespunt. Ik merk aan mezelf dat ik met deze koudere temperaturen helemaal opleef.
  Zou graag naar Zweden verhuizen, maar het is in ons leven op dit moment niet het goede moment. Maar ja.... wanneer is het juist moment?

  Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Marijke,

   Dank je wel voor het compliment. Dat is - naast de focus van Jeanny voor haar baasje - precies wat we met deze foto wilden vastleggen.

   Tja, wat is het juiste moment in je leven om een ingrijpende verandering - wat een emigratie nu eenmaal is - door te voeren? In elk geval geen moment dat als je maar lang genoeg wacht vanzelf voorbijkomt. Zo werkt het volgens ons niet. We weten echter uit eigen ervaring hoe lastig de aanloopfase naar het definitief doorhakken van de knoop is. Wij hebben daar vele jaren over gedaan en dachten ook steeds dat het niet het juiste moment was. Met de kennis en ervaring die we nu hebben, zijn we van mening dat we Nederland veel eerder hadden moeten verlaten. Maar ja, we hebben dan ook wel geluk gehad met waar we terecht zijn gekomen en achteraf is het altijd makkelijk. Het juiste moment is misschien het beste te omschrijven als een keuze waar moed voor nodig is, maar die je niet op verkeerde gronden moet maken...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 3. Marijke Stelpstra4 december 2014 om 16:22

  Ben,

  Dank je wel voor je wijze woorden. Het is zeker dat wij het hier er nog es over gaan hebben. Maar dan met jouw woorden in het achterhoofd.
  Op dit moment speelt er genoeg als aanleiding om nogmaals serieus te gaan wikken en wegen...

  Liefs Marijke
  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!