donderdag 12 maart 2015

Muizenplaag

Na een relatief muisvrije herfst en winter hebben we inmiddels al anderhalve maand met een fikse muizenplaag te maken. In huis hebben we ze gelukkig nog niet gezien, maar in de oude stuga en de schuur dansen ze bij onze afwezigheid op tafel. Helaas blijft het daar niet bij, want om de feestvreugde te verhogen poepen en piesen ze alles onder en testen ze hun knaagtandjes op van alles en nog wat uit. Ondanks het feit dat er bijna elke dag wel één of twee muizen in de muizenvallen sneuvelen, is er voorlopig nog niets dat er op wijst dat de plaag snel over zal zijn.

Zo extreem als nu hebben we de muizenoverlast nog nooit meegemaakt en bovendien heeft die nog nooit zo laat in de winter de kop opgestoken. Voor dat laatste - en in het vervolg daarop ook voor het eerste - weten we echter wel een mogelijke verklaring. Vlak voordat het allemaal begon, werden we op een dag vlak voor het invallen van de duisternis opgeschrikt door de luide knal van een schot dat in de nabijheid van ons huis werd afgevuurd. Nog diezelfde avond konden we tijdens de wandeling met Jeanny vaststellen dat het onze 'huisvos' moest zijn geweest die enkele uren daarvoor was gesneuveld. De sporen die we normaal gesproken van dat dier zagen, ontbraken namelijk totaal en ook barstte onze hond niet zoals tijdens de avondwandeling te doen gebruikelijk meerdere keren in woest blaffen uit. Tja, en als er geen vos meer is om de muizen te verschalken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!