zondag 8 maart 2015

Op de loer!

Ruim twee weken geleden zagen we de eerste ganzen arriveren en sindsdien is er bijna geen dag voorbijgegaan dat we niet enkele van deze vogels zagen of hoorden overvliegen. Nu is het hek echter van de dam. Vanochtend vroeg hoorden we zelfs binnenshuis meerdere keren het luide gekrakeel van overvliegende ganzen en zwanen. Later in de ochtend konden we buiten constateren dat het nu geen enkelingen meer waren, maar grote groepen van deze gevederde voorjaarsbodes. Vlak voor het middaguur stonden we hoog op de heuvel en zagen we een groep van meer dan twintig prachtig witte zwanen naar het verderop gelegen meer afdalen. Wat een prachtig moment!
 
Ook de weersverwachtig voorspelt de komst van de lente. Alhoewel het 's nachts nog licht blijft vriezen, zal het kwik de komende week naar verwachting elke dag tot ruim boven het vriespunt stijgen. En dat is nog niet alles, de zon zal zich regelmatig van haar beste kant laten zien. Het voorjaar ligt overduidelijk op de loer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!