donderdag 5 maart 2015

Een nieuw begin

Na ruim twee weken somber weer met afwisselend licht vriezen en dooien, is het vandaag stralend zonnig en 10 graden onder nul. Heerlijke omstandigheden voor een lange wandeling en daarom gaan we meteen na het ontbijt met allebei een volgepakte rugzak op onze rug op pad. Door de vorst is de bovenlaag van de sneeuw dusdanig bevroren dat deze ons gewicht met gemak draagt en daardoor komen we makkelijk en vlot vooruit. We kiezen een route die ons vooral door kaalgekapte gebieden voert. Normaal gesproken mijden we deze liever, maar we willen van de zon genieten en dan is het ontbreken van begroeiing niet zo erg.
 
Na een uurtje stevig doorstappen, nemen we even pauze voor iets warms te drinken. We zitten allebei nog maar net met een mok met dampende inhoud in onze handen wanneer we horen dat er achter de heuveltop iets met een hoop gekraak over de bevroren sneeuwlaag komt aanstappen. Voordat ik mijn mok met koffie voor het fototoestel heb kunnen omruilen, loopt er op zo'n vijftig meter afstand een eland voorbij. Het is een jonge koe die ons pas laat in de gaten krijgt, maar dan gaat ze er ook vliegensvlug vandoor. Wij wachten nog even, we drinken eerst rustig onze koffie en thee op voordat we onze wandeling voortzetten.
 
Rond lunchtijd nemen we nog een keer pauze. Ditmaal om wat langer in de zon te zitten en de inwendige mens te versterken. Ten behoeve van dat laatste hebben we worstjes, brood en hout meegenomen. Het duurt dan ook niet lang voordat er een bescheiden vuurtje brandt en de geur van geroosterde worstjes ons het water in de mond doet lopen. Na te hebben gegeten, blijven we nog een uurtje in de zon zitten. Zonder het uit te spreken, weten we van elkaar dat we door tegenstrijdige gevoelens worden geplaagd. Natuurlijk genieten we van alles dat we op deze prachtige dag krijgen voorgeschoteld, maar tevens beseffen we dat dit de allereerste keer in ons leven is dat we worstjes en broodjes roosteren zonder dat Jeanny er bij is. Tja, voor alles is er een eerste en een laatste keer. Dit is de eerste keer en in die zin dus een nieuw begin. Waarvan weten we echter nog niet zo goed, dus laten we daar de komende tijd maar eens achter proberen te komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!