woensdag 25 maart 2015

Voorjaarssignalen

Het voorjaar dringt de signalen van haar komst steeds duidelijker aan ons op. Overdag staat het kwik nu steevast in de plus en langzaam maar zeker beginnen sneeuw en ijs te verdwijnen. Steeds meer trekvogels zijn weer aan hun tocht naar het Hoge Noorden begonnen. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat we hoog in de lucht, op het meer of bij ons rond het huis nieuwe soorten ontdekken, zo waren we vanochtend blij verrast toen we in een spar achter ons huis twee prachtige pestvogels zagen zitten. Ook de insectenwereld komt weer tot leven. Zodra de zon ze even heeft verwarmd, worden de mierenhopen bedekt door duizenden door elkaar heen krioelende mieren. Als ik Nicôle mag geloven, dan krijg je na slechts enkele minuten naar deze beestjes te hebben gekeken gegarandeerd jeuk. En nu ik het toch over jeuk heb... Nog nooit hebben we zo vroeg in het jaar zo veel muggen gezien als nu. Het heeft geen zin om te proberen ze te tellen, daarvoor zijn de zwermen al veel te groot. Ook de stapel vers gekloofd brandhout zit helemaal onder deze insecten. Zoals het kleine stukje op de foto hieronder eruitziet, ziet de hele stapel eruit. Bedenk dan maar eens om hoeveel muggen het gaat!

2 opmerkingen:

 1. Dat zien er gelukkig geen stekende exemplaren uit! Hier toch weer een vorstdag vandaag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, en bovendien zijn ze - waarschijnlijk door de koude nachten - nog behoorlijk sloom. Deze muggen gaan ons nog geen jeuk bezorgen ;-)

   Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!