woensdag 27 mei 2015

Dankbaarheid

Vandaag staan we stil bij de tiende 'verjaardag' van onze emigratie naar Zweden. Een feestdag die we tot op heden met plezier en dankbaarheid beleefden, maar die nu wordt overschaduwd door het feit dat Jeanny er niet meer bij is. Juist nu we een klein beetje aan haar afwezigheid begonnen te wennen, hakt deze er weer keihard in. En dan hebben we op 12 juni ook nog Jeanny's verjaardag in de agenda staan...

Ondanks dat  - of misschien wel juist omdat - deze tot op heden zo feestelijke dag onze neus nu hard op de vergankelijkheid van alles drukt, kunnen we deze toch op een goede manier verteren. Het plezier mag vandaag dan misschien wat minder zijn, maar de dankbaarheid is gebleven. Dankbaarheid voor het feit dat we medio 2004 de stimulans kregen die ons de kracht gaf om een ingrijpende wending aan ons leven te geven. Dankbaarheid dat we daarna bijna elf jaar lang - waarvan bijna tien jaar in Zweden - met z'n drieën van ons nieuwe o zo goede leven mochten genieten. En dankbaarheid ten slotte voor het feit dat we ondanks het verlies van Jeanny met z'n tweeën toch de kracht hebben mogen vinden om een positieve kijk op de toekomst te hebben. Onze reis naar een ander leven is nog niet voorbij en ons verhaal mag dan een van haar vertellers verloren zijn, het is desondanks nog lang niet ten einde!
 
 
Jeanny kort na onze emigratie naar Zweden,
een stoere jonge hond die over ons waakte...

2 opmerkingen:

 1. Beste Ben en Nicôle,
  Ondanks de aankondiging dat we op zeer korte termijn langs wilde komen, zijn we dankbaar dat we op deze voor jullie zo bijzondere dag, de gastvrijheid bij jullie hebben mogen delen. We hebben alle zeer genoten en doen dit nog graag eens over.
  Vänlig Hälsning

  Hans, Stieny, Cissy, Bas och Debby.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, jullie waren en zijn van harte welkom!

   Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!