donderdag 28 mei 2015

Vliegtuigoverlast

Een van de zaken die ons verlangen om te emigreren behoorlijk aanwakkerde, was de vliegtuigoverlast die onze toenmalige woonplaats Castricum nadat de Polderbaan in 2003 in gebruik was genomen ten deel viel. We schreven daarover in ons eerste boek Naar de Noorderzon: "...maar met de opening van de nieuwe vijfde landingsbaan van Schiphol is het definitief gedaan met de rust in Castricum. Overdag is er met regelmaat sprake van geluidsoverlast en elke nacht worden we meerdere malen wakker van de laag overkomende vliegtuigen."

Het is dan ook de ironie ten top dat de tiende verjaardag van onze emigratie naar Zweden voor de inwoners van Castricum wordt 'gevierd' met een forse uitbreiding van het aantal nachtvluchten over deze gemeente richting de Polderbaan. Per vandaag is de noordoostelijke aanvliegroute naar de Polderbaan 's nachts namelijk gesloten en daardoor zal het nachtelijk vliegverkeer over Castricum - en daarmee de nachtelijke geluidsoverlast - behoorlijk toenemen.
 
Gelukkig hebben wij sinds onze verhuizing naar het Hoge Noorden geen last meer gehad van met veel kabaal laag over ons huis overkomende vliegtuigen. Met één uitzondering, maar die hadden we aan ons zelf te danken. Dat was toen Nicôle in de zomer van 2010 met iemand was meegvlogen om luchtfoto's van ons toenmalige huis in Lilla Laggåsen te maken.


Als je heel scherp kijkt, dan zie je Nicôle in het vliegtuigje zitten en mij in de linkerbenedenhoek van de tuin staan.

2 opmerkingen:

 1. Hej! Ik ken het ongenoegen van de vaak overvliegende vliegtuigen maar al te goed. Heb in Haarlem gewoond en elke keer als ik mijn familie bezoek in Nederland word ik erg moe van al het lawaai. Vorige week in Hoofddorp geweest, daar is het ook vele malen erger. Brrrr. Lees met genoegen jullie verhalen.
  Toen ik nèt geëmigreerd was, heb ik jullie eerste boek gelezen en was heel herkenbaar. Leuk hoe alles wordt omschreven en tegen welke soms hilarische dingen je soms aanloopt.
  Hartelijke groeten van Marja Koese uit Gräsmark Värmland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, er zijn meer plaatsen in Nederland waar het intensieve vliegverkeer van en naar Schiphol overlast veroorzaakt. Paradoxaal genoeg is al dat vliegverkeer wel weer goed voor de economie en werkgelegenheid. Maar ja, geef ons toch maar de rust...

   Verder bedankt voor je positieve woorden.

   Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!