vrijdag 29 mei 2015

Pollen!

Elk voorjaar weer vliegt er een heleboel pollen door de lucht. Met name de bomen die dan bloeien, zijn daar debet aan. Op zich niets bijzonders natuurlijk, maar dit voorjaar is de bloei van de sparren veel uitbundiger dan normaal. Daardoor waaien er regelmatig enorme gele wolken door de lucht, soms zelfs zo erg dat ze het zicht beperken. Buiten wordt alles met een laagje fijn geel poeder bedekt, met name op de auto en vensterbanken is dat goed te zien. Soms moet ik als ik buiten ben geweest mijn bril schoonmaken, want anders kan ik door het gele poeder daarop bijna niets meer zien. En dan heb ik ook nog last van hooikoorts, maar dat is een ander verhaal...

 
Voordat ze verdrogen en hun stuifmeel loslaten, zijn de mannelijke bloemen van de sparren prachtig om te zien. Je zou ze bijna plukken om ze op te eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!