vrijdag 2 september 2011

Naar het noorden - 4

Vanaf Gäddede gaat de weg pal naar het noorden en duurt het niet lang voordat we Lappland binnen rijden.


Daar bereiken we al gauw het hoogste punt van de Vildmarksväg: Stekenjokk. Dit traject van de route ligt met zijn 876 meter boven zeeniveau ruim boven de boomgrens en is één van Zwedens hoogst gelegen wegen.


Op de kale hoogvlakte, waar de wind om ons heen giert, maken we een mooie wandeling. En natuurlijk mag Jeanny in het water spelen. Dat het ijskoud is, deert haar niet.


De Trappstegsforsar - Traptreestroomversnellingen - zorgen voor het volgende mooie plaatje langs de route.


Even later schieten we een plaatje van enkele auerhoenderen die ontspannen in de wegberm rondscharrelen.


En dan nog even over de lemmingen. Het zijn er echt ongelooflijk veel. Overal waar we gaan en staan zien we ze over de grond heen en weer schieten. Schuw lijken ze niet te zijn, want ze verstoppen zich pas in een holletje in het gras of onder een steen als we heel dichtbij komen. Onderweg in de auto zien we ze constant voor ons over de weg rennen en moeten we moeite doen om geen slachtoffers te maken. Dat de kamikaze acties van de lemmingen vaak slecht aflopen, blijkt uit het enorme aantal dode diertjes op de weg en in de berm.

Wordt vervolgd...

1 opmerking:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!