woensdag 21 september 2011

Te koop

We hebben er een tijd tegenaan zitten hikken, maar nu is de knoop doorgehakt. Binnenkort verschijnt er een bord in de tuin en staat ons huis te koop.

We gaan de omgeving echter niet verlaten. Nadat we Lilla Laggåsen hebben verkocht, zullen we onze intrek nemen in een huis dat hemelsbreed nog geen kilometer hiervandaan op een open plek in het bos staat. Alhoewel we dus afscheid gaan nemen van de allermooiste plek - om te wonen - die we hier in de wijde omgeving kennen, gaan we er door de verhuizing wat ons betreft in totaal gezien op vooruit. We verruilen een meer dan honderd jaar oud huis - met alle charmes, maar ook beperkingen van dien - voor een nagenoeg nieuw huis dat ons bovendien wat grootte en indeling betreft beter past. Door deze switch te maken, denken we niet alleen onze huidige dagelijkse bezigheden makkelijker te kunnen combineren met de zorg voor Jeanny, maar tevens een betere uitgangspositie te krijgen voor het realiseren van onze verdere toekomstplannen. Daarbij staan een grotere bewegingsvrijheid, onze speurtocht naar een meer duurzaam en 'natuurlijk' leven en uiteraard ook het schrijven over onze belevenissen centraal.

We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een goede beslissing hebben genomen, welke past bij de situatie waarin we ons thans bevinden en de manier waarop we onze toekomst zien. Het was echter niet makkelijk om tot dit besluit te komen. Lilla Laggåsen is en blijft voor ons namelijk die hele speciale plek waar niet alleen ons nieuwe leven begon, maar waar we ook enorm veel avonturen beleefden en nieuwe ervaringen opdeden. Toch is het goed zo. Het is tijd om verder te gaan op zoek naar nieuwe avonturen.

6 opmerkingen:

  1. Ach, jammer, dit huis is voor ons bloggenoten zo bekend.

    En wat nu met jullie buitenoven?

    Net gebouwd en gaan jullie hem afbreken of hoort hij nu bij jullie huis?

    Hopelijk kunnen jullie het huis makkelijk verkopen.
    In Holland is het kommer en kwel.

    Vast gefeliciteerd met jullie huisje.

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd. Dat levert hopelijk weer een nieuw boek op met nieuwe avonturen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een grote stap; spannend en leuk. Ik hoop dat jullie er vooral op vooruit gaan wat betreft het stoken in de wintermaanden.

    Je hebt in ieder geval geen verhuiswagen nodig en kunt lekker op je gemak verhuizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor ons als trouwe lezers was de kop even schrikken maar na het hele bericht gelezen te hebben kunnen we jullie alleen maar feliciteren en succes wensen met de verkoop en weer een nieuw hoofdstuk in jullie leven! Toch zal het beeld van Lilla Lagåsen door jullie boeken en de vele foto's op de weblog onlosmakelijk met Ben, Nicôle en Jeanny verbonden blijven......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hej hej,

    Erghens wel jammer dat je jullie huis niet meer als beeldmerk kunt gebruiken. Alhoewel dit wel een van de minste zorhen is. Ik ben erg benieuwd hoe jullie nieuwe huis eruit ziet. Succes met de verkoop van Lilla Laggåsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wilma:

    Bedankt. Voor de steenoven zijn er twee opties. Meeverkopen of afbreken en verhuizen. Dat laatste is goed mogelijk, want alle stenen liggen los op elkaar gestapeld. We hebben nog niet besloten wat we gaan doen.

    Hans:

    Bedankt. Een nieuw boek zit er zeker in. We moeten alleen de tijd vinden om alles wat in het hoofd zit op papier te zetten. Hopelijk gaat dat straks beter lukken.

    Marjoke:

    Bedankt. En ja, deze verhuizing wordt qua logistiek makkelijker dan onze vorige. Toen moesten we een enorme afstand overbruggen en hadden we een verhuizer nodig - die vervolgens niet te vertrouwen bleek te zijn. Nu kunnen we alles zelf doen.

    Joop & Corry:

    Bedankt voor jullie mooie woorden.

    Willem:

    Bedankt. Als het zover is, zullen we onze nieuwe plek zeker middels de website in beeld brengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!