maandag 19 september 2011

Trechtercantarel

Tijdens een wandeling in het bos stonden we er geheel onverwacht middenin: een grote groep trechtercantharellen. Normaal gesproken komen de hoeden van deze paddenstoelen pas eind september boven de grond, maar dit jaar is alles vroeg. Dus ook deze lekkernij.

De trechtercantharel - die zo heet omdat de steel hol is en de hoed de vorm van een trechter heeft - is wat mij betreft net zo lekker als de gele cantharel. Gewoon gebakken met een eitje, verwerkt in saus en stoofpot of in de een of andere paddenstoelensoep is hij niet te versmaden. Door hem te drogen is de trechtercantharel bijna onbeperkt houdbaar. Voor gebruik een uurtje laten weken in een kom met water en klaar is Kees. Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. ooh lekker, ik hoop dat er ook nog wat te vinden is in het bos als wij eind oktober komen maar ik vrees ervoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!