maandag 17 oktober 2011

Driehonderd kilo

Inmiddels zijn we weer begonnen met het bijvoeren van de vogels.

Ze kwamen er namelijk zelf om vragen! Toen het vorige week steeds kouder werd, nam bij ons in de tuin de hoeveelheid vogels van dag tot dag toe. Het was duidelijk dat het steeds moeilijker voor ze werd om in het bos voedsel te vinden. En toen ik op een hele koude ochtend met Jeanny naar buiten ging, kwamen ze en masse op ons af vliegen. Luidkeels piepend streken ze neer in het gras, precies op de plek waar tijdens de koude helft van het jaar één van de voederautomaten staat. Zelfs toen onze hond bijna neus aan snavel polshoogte ging nemen, gingen de vogels er niet vandoor. Voor mij was het overduidelijk wat ze wilden.

Diezelfde dag nog haalden we alle voederattributen uit de schuur en de volgende ochtend werden ze voor het eerst sinds een maand of zes weer gevuld. Gelukkig hadden we net enkele dagen eerder tachtig kilo zonnebloempitten gekocht, dus we kunnen even vooruit. Toch zullen we voor volgend voorjaar nog wel enkele keren naar de winkel moeten, want afgelopen winter ging er alles bij elkaar tegen de driehonderd kilo vogelvoer doorheen.

4 opmerkingen:

  1. Wat moet dat een bijzonder moment zijn geweest! Ben je soms familie van dr. Doolittle?
    Ze zijn je vast weer enorm dankbaar voor alle goede zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat nou, als jullie verhuizen naar jullie nieuwe locatie?

    Ben erg benieuwd hoe jullie dit gaan oplossen.

    Groet Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marjoke:

    Dat was zeker een mooi moment. En alhoewel dieren natuurlijk niet kunnen praten, kunnen ze je soms toch een hoop duidelijk maken.

    Wilma:

    Aan het einde van de herfst, begin van de winter, zoeken de vogels een plek waar genoeg voedsel voorhanden is. Hebben ze zich eenmaal aan zo'n plek 'gebonden', dan blijven ze daar totdat het weer lente wordt. Dit betekent dat we onze gevederde vrienden op Lilla Laggåsen tot het voorjaar van 2012 moeten blijven voeren. En dat zullen we linksom of rechtsom ook doen. Op dit moment is er overigens niets dat er op wijst dat we hier op korte termijn al weg zullen zijn.

    Ook op onze nieuwe plek zijn we weer gestart met het bijvoeren van de vogels, net zoals we dat daar de voorgaande drie winters al hebben gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, wat zijn jullie gastvrij zeg.

    De beestjes zullen jullie wel heel dankbaar zijn.

    En dan bij jullie toekomstige woonplek ook nog voeren. Nu snap ik waarom er zoveel zaad gekocht moet worden.

    We krijgen hopelijk weer hele mooie foto's op de weblog te zien van jullie gasten he?

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!