donderdag 27 oktober 2011

Gevangen

De afgelopen avonden heeft Nicôle aardig wat tijd buitenshuis doorgebracht met het bestuderen van de das en met het doen van pogingen om deze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Dat eerste was niet zo moeilijk, want zolang ze zich stil hield en geen wilde bewegingen maakte, leek het dier zich totaal niet aan haar aanwezigheid te storen. Alle aandacht van de das ging uit naar het opgraven van alle lekkere hapjes die onder het gras en mos in onze tuin te vinden waren.

Het maken van een ordentelijke foto van het dier was echter een stuk moeilijker. Om te beginnen hielp het niet dat het pikdonker was, maar daarnaast gooide ook een groot aantal regenbuien roet in het eten. Gisteravond had Nicôle echter geluk en slaagde ze er eindelijk in om het dier dat elke avond ons 'gazon' omwoelt met de camera te vangen.

5 opmerkingen:

 1. Nicole, dat heb je mooi gedaan zeg!
  Je moest zeker op je gehoor afgaan?
  Of had je een beetje licht van jullie huis?

  Leuk om te zien.

  Groet Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt een das goed horen smakken terwijl hij eet, dus je zou hem inderdaad kunnen volgen op het geluid. Maar ik had een zaklantaarn bij me om hem 'in de schijnwerpers' te zetten. Overigens interesseert het felle licht hem geen moer, slechts je bewegingen laten hem schrikken en doen hem wegrennen. Volgens mij is een das zo kippig als wat, maar dat kan natuurlijk ook van het kijken in mijn lichtbundel zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, dat het uiteindelijk is gelukt. Kun je zien of het een mannetjes of een vrouwtje is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het dier omdraait zul je het wellicht kunnen zien, maar zo ver is onze kennismaking nog niet gegaan Marjoke ;-)Het gewicht van een das variert nogal gedurende de jaargetijden. Een mannetje weegt tussen de 9 en 17 kilo, een vrouwtje tussen de 6 en 14 kilo. De lengte ligt tussen de 67 en 90 cm. We zullen nog even geduld moeten hebben tot januari-maart. Dan worden de jonge dassen namelijk geboren. Als we na die tijd ineens meerdere dieren door de tuin zien huppelen weten we genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!