zondag 22 januari 2012

Afgesloten

Afgelopen vrijdag was de officiële overdracht van ons oude huis. Tijdens een formele bijeenkomst - stel je daar overigens niet te veel van voor - bij één van de plaatselijke banken werd de zogenaamde koopbrief ondertekend, waarna we de sleutels en eigendomspapieren aan de nieuwe eigenaren overhandigden. In ruil daarvoor ontvingen wij een donatie op onze bankrekening en daarmee was de transactie afgerond.

In de periode voorafgaand aan de overdracht hebben we nog even flink de handen uit de mouwen moeten steken. In Zweden is het namelijk zo dat een huis bij verkoop helemaal schoon moet worden opgeleverd. Schoon betekent daarbij niet 'gewoon' schoon, maar meer iets wat op klinisch schoon lijkt. Op zich is dat als je de boel enigszins hebt bijgehouden natuurlijk geen probleem, maar evengoed komt er dan na het weghalen van alle meubels en apparaten nog wel het één en ander tevoorschijn. In ons geval ging het bovendien om een groot en oud huis en ook dat betekende gewoon extra werk. Maar goed, de punt is gezet en daarmee zijn het hoofdstuk - en een drukke periode - definitief afgesloten.

3 opmerkingen:

 1. Dus dat was hoofdstuk zoveel in je leven, gek gevoel moet dat zijn. Ik ken alle wissels van hoofdstukken nog heel goed, meeste inpakt is geweest die van Frankrijk naar Nederland, ik was nog maar 11 jaar, en ik sprak nauwelijks Nederlands! Dat was hoofdstuk een voor mij, franse dickie werd Nederlandse dickie. Eigenlijk is het voor jullie niet zo intens als voor een ventje van 11 jaar, maar het doet je toch wel iets! Ik weet dat je dan iemand moet feliciteren, en dat doe ik dan ook bij deze.

  Hoofdstuk zoveel, weer een mooi verhaal.

  een hele warme groet

  Dickie Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, nu hoef ik ook geen antwoord meer te hebben op mijn vorige reactie.

  Kan me voorstellen dat jullie heel erg druk zijn geweest in jullie vorige huisje.

  Gelukkig nu een update.
  Kan nu met een gerust gevoel mijn bedje induiken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd; dat kun je nu weer achter je laten. Hoe fijn je het hebt gehad in het vorige huis; als je voor een ander huis kiest, wil je gewoon verder met je nieuwe keuze. Dat schoon achterlaten van een huis vind ik lang zo gek nog niet. Mijn huidige woning werd ook door de voorgaande eigenaars spic en span achtergelaten en omdat wij er meteen introkken, was dit heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!