woensdag 18 januari 2012

Mild

Met de winter - wij rekenen daartoe de maanden november tot en met maart - inmiddels half voorbij, kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze tot nu toe ongewoon mild verloopt.

Echt koud is het nog niet geweest. Slechts enkele nachten daalde het kwik tot in de buurt van de min vijftien, maar dat is helemaal niets vergeleken met de lange periodes van extreme kou - tussen de min 25 en min dertig - waarop we de vorige twee winters werden getrakteerd. Ook de hoeveelheid sneeuw is tot op dit moment uiterst bescheiden. De bodem is weliswaar bedekt met een mooie witte laag, maar dieper dan tot je enkels zak je er niet in weg. Nee, neem dan de vorige twee winters. Toen was het sneeuwdek - nadat het onder z'n eigen gewicht was ingezakt - goed voor kniediep wegzakken. En soms nog meer. Tenslotte valt te melden dat nog steeds niet alle meren zijn dichtgevroren en ook dat is - voor deze tijd van het jaar - heel apart.

Natuurlijk is de winter nog niet voorbij. En zal het vast nog wel echt koud worden en stevig gaan sneeuwen. Maar het deel van de winter dat inmiddels achter ons ligt, hebben we als uiterst aangenaam beleefd. Ook Jeanny is erg in haar nopjes met de tot nu toe milde winter. Haar wandelingen zijn nog niet noodgedwongen ingekort en in het bos kan ze nog overal komen. Met als gevolg dat haar conditie thans veel beter is dan normaal gesproken het geval is, deze tijd van het jaar.

5 opmerkingen:

 1. Ook hier in Nederland is het een rustige winter, het is zelfs niet eens winter te noemen. Meer de herfst sommige bloesems zijn de afgelopen weken al uitgekomen. Bizar toch.

  Ik hoop dat dit nu wel aankomt ik probeer het iedere keer weer, maar iedere keer tevergeefs.
  Ik heb jullie eerste 2 boeken in 2,5 dag uitgelezen vorig jaar Augustus. Toen waren wij in Zweden op vakantie en omdat ik mijn eigen boek mee had niet zo snel in de boekenkast gekeken. En toen eenmaal mijn boek uit was hadden we nog 2,5 dag. dus dunnen boekjes zoeken. en daar stonden ze; naar de noorderzon en in het hoge noorden.
  Zo makkelijk en leuk als het leest zo hou ik vanaf begin September jullie site in de gaten.
  Ik heb alle kopjes gelezen, en ben een grote fan.
  Zo nu en dan laat ik eens wat zien aan mijn vriend of ik lees iets voor, waar dan hoorbaar om gelachen word.

  Ga zo door jullie het is geweldig. Liefs Kim & Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn de berichten waarvan ik in paniek raak! Ik denk en vele met mij, dat het te maken heeft met de opwarming van moeder aarde! Zij die wij de mensheid heeft verraden!

  Jammer, ik trek me dat zo aan dat het me benauwd, en wat kan Dickie als individu doen, eigenlijk een hoop, en ik doe mijn best. Maar als ik dan de honden uitlaat en zie hoeveel troep mijn soortgenoten achteloos achterlaten in het prachtige park waar ik heerlijk in kan wegdromen, dan denk ik dat wat ik doe niet de moeite is!

  Ik hoop dat ze nog de tijd heeft om te herstellen, want moeder aarde hebben we maar een van.

  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woensdag om 13.00u aangekomen in Oslo-Gardemoen envanaf Kongsfinger Sneeuw gehad tot in Lakheden,hoewel het autorijden dan wel erg intensief wordt was ik blij verrast met deze witte wereld!
  En dan sinds vandaag ruim onder de -10 gaat de wunter nu beginnen??
  Lekker hoor,hout genoeg nog,haha.
  Fijn weekend,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé goede middag allemaal,

  Mis de update hier.
  Toch geen vervelende dingen daar bij Hagfors?
  Mis jullie verhaaltjes.......

  Lieve groet van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kim & Remco: Dank voor jullie enthousiasme.

  Henny: We wensen je een fijne vakantie in Zweden.

  Wilma: Niks spannends aan de hand, maar gewoon enkele drukke dagen achter de rug.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!