donderdag 12 januari 2012

Op de spark

Vanochtend ontwaakten we door het gesijpel van regenwater door de dakgoot. Het dooide stevig en dat was niet verwonderlijk, gezien de temperatuur: plus 2C! De sneeuw van de vorige dag was flink ineen gezakt, en waar de auto's de weg bereden hadden was het behoorlijk glad geworden. Hoogste tijd dus om de spark tevoorschijn te halen! De afgelopen dagen had ik al op de slee met lange glij-ijzers gestaan, maar in de stroeve sneeuw glijdt de spark lang niet zo goed als op een glimmend verijsde weg. De post werd vandaag in elk geval in sneltreinvaart gehaald. Helaas was het daarna over met de pret, want de strooiwagen gooide roet in het eten. Eigenlijk maar goed ook, want de wandeling met Jeanny stond op het programma en lopen op zand en steentjes gaat nu eenmaal een stuk makkelijker dan je hond uitlaten op een ijsbaan!

5 opmerkingen:

 1. En........ ja hoor, daar is ie dan!

  Heb van de week een mail gestuurd naar Nicole en Ben met een foto van wat dames met een spark. Laat nu net de Heerlandjes bezig zijn om hun spark in orde te brengen!
  Nicole schreef al dat ze toevallig bezig waren en nu dan de foto.

  Heel leuk om nu ook deze foto te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het zo'n prachtig ding die Spark, ga toch ook maar eens proberen of ik er ergens nog een kan kopen, misschien via blocket.se. Bij een loppis kom je ze eigenlijk nooit tegen. Woensdag a.s. vlieg ik naar Gardemoen waar Rob mij af komt halen en kan ik eindelijk weer even lekker onthaasten in Lakheden.Heb al gezien dat er veel sneeuw gaat vallen,lekker hoor! Lieve groet,Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Wilma, je wordt meteen op je wenken bediend, als jij wilt dat er gesparkt wordt dan regelen we dat!

  Henny, op de site van Hagforstorget (Blocket maar dan voor Hagfors e.o.) staat een spark te koop voor 300 kronen. Volgens de eigenaar in goede staat, dus misschien iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Nicôle,Bedankt voor de tip en op foto zag ie er zeker goed uit, maar helaas al verkocht. Eigenaar was vergeten de spark van de site te halen en zou dat nu snel doen.
  Ik blijf verder zoeken!
  Gr. Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer Henny want de spark zag er zeker netjes uit. Op Blocket momenteel ook niet veel aanbod helaas. Misschien een keer op een veiling? Daar komt de mijne namelijk ook vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!