donderdag 26 januari 2012

Winterwandeling

Vandaag heb ik samen met mijn baasje een mooie wandeling gemaakt. We begonnen in het bos achter het huis. De bomen zorgden voor beschutting en hielden het grootste deel van de gestaag neervallende sneeuw tegen.


Daarna klommen we de heuvel op. Het eerste stuk liepen we nog steeds door het bos. Veel sporen van andere dieren kwamen we niet tegen. Alleen een haas en een vos waren er voor ons geweest. Ik heb het spoor van de vos nog een stuk gevolgd, maar het was niet vers. Uiteindelijk kwamen we bij een groot open stuk uit, waar we even van het uitzicht genoten.


Vervolgens liepen we langs de bosrand verder omhoog totdat ik opeens iets interessants rook. Ik sloeg meteen linksaf het bos in en al na enkele meters had ik de bron van het luchtje gevonden.


Het waren de resten van een specht. Veren, slagpennen en wat bloed, meer was er niet van de arme vogel over. Ik rook geen vossenlucht en mijn baasje kon vaststellen dat er geen sporen in de sneeuw rondom de overblijfselen van de specht stonden, dus waarschijnlijk is de boosdoener een roofvogel geweest.


Nadat ik de omgeving van de plaats delict verder had afgespeurd, maar niks had gevonden, vervolgden we onze wandeling. Na een grote boog over de heuvel te hebben gemaakt, daalden we weer af richting huis. Ik ging steeds sneller lopen. Het was namelijk bijna etenstijd en na al dat gespeur zouden wat brokjes er best wel in gaan. En jawel hoor, het avondeten smaakte prima. Nadat ik mijn bak grondig had schoongelikt, ging ik lekker op mijn kussen bij de kachel liggen. Ik was al gauw in dromenland en daar beleefde ik de hele wandeling opnieuw.

5 opmerkingen:

 1. Geweldig he, hoe zo'n hond iedere keer weer van iets kan genieten. daar word je zelf toch ook blij van?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heerlijk die belevenissen uit de bek van een hond!

  Hahahaha, geweldig hoor.

  Altijd weer spannend wat jullie hier schrijven. Jammer dat Jeanny zelf niet de pen ter hand neemt.
  Misschien toch een computerles laten volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeanny, ik wordt helemaal gek bij het lezen van je avontuurtjes, nog even en je kan met de boys spelen...

  je kan ze weg wij maken, zweeds leren en nog veel meer.

  En je mag dat best streng doen want het is tuig van de grote stad!

  Nou ik hoop dat je baas net zo genoten heeft als jij.

  een hele warme groet

  ome Dick

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marjoke: Ja, daar worden we zelf ook blij van. Er is bijna niets mooiers dan te zien hoe Jeanny er hier van geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wilma: Ik kan er toch ook niets aan doen dat de toetsen veel te klein zijn voor mijn poten?

  DickieDick: Ik kan bijna niet wachten. En wees maar niet bang, want ik ben en blijf de baas. En jazeker, mijns baasjes genieten er minsten evenveel van als ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!