woensdag 11 februari 2015

Winterwandeling - 1

Nu  Koning Winter eindelijk eens geen nieuwe sneeuwruimwerkzaamheden voor ons in petto had, konden we ons op een andere manier in de sneeuw vermaken. Daartoe trokken we de sneeuwschoenen aan en maakten we een mooie wandeling door de nabije omgeving.


De sneeuw was op de meeste plaatsen erg diep en we keken dan ook vol medelijden naar de sporen die de reetjes en elanden hadden achtergelaten. De arme reetjes hadden zeker tot aan hun liezen door de sneeuw moeten waden om vooruit te komen. Dat ging ons een stuk makkelijker af, met onze 'tennisrackets' onder de schoenen!


Ben speurde de omgeving af op zoek naar wild, maar vandaag hadden we geen geluk. Door het geknerp van onze sneeuwschoenen waren de dieren - als ze al in de buurt waren - ruim op tijd gewaarschuwd en hadden onze komst uiteraard niet afgewacht.


Sporen van hun aanwezigheid vonden we echter genoeg. Zo zie je op de foto hierboven de plek waar een reetje heeft liggen rusten...


...en gezien het formaat van deze ligplek kun je vast wel raden welk dier hier heeft gelegen!


De struikjes langs onze route waren allemaal afgeknaagd en wat betreft de 'schuldige' bestond er geen enkele twijfel. De uitwerpselen van de eland vonden we namelijk ook.

 
Op bovenstaande foto zie je goed hoe de top van het takje vakkundig is afgebeten. Even ter illustratie: een volwassen eland eet tijdens de zomermaanden zo'n 20 tot 30 kilo groenvoer per dag. 's Winters is dat zo'n 10 kilo. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat er heel wat takjes moeten worden weggeknaagt voordat het dier zijn maag niet meer hoort rammelen!
 
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!