donderdag 12 februari 2015

Winterwandeling - 2

Al dat gewandel maakte natuurlijk dorstig, maar daar hadden we op gerekend! In de rugzak hadden we onze Kelly Kettle meegenomen, evenals twee zakjes O'boy. Dit cacaopoeder verandert na het toevoegen van warm water in heerlijk zoete chocolademelk.


Tijdens diverse eerdere wandeltochten had Ben de Kelly Kettle al uitgetest en mij vervolgens keer op keer bezworen dat de waterketel zijn verwachtingen meer dan waarmaakte. Nu was dan eindelijk het moment aangebroken dat ik dat met eigen ogen kon zien.


Door de ketel vooraf met water te vullen - sneeuw smelten had in dit geval ook gekund - en ter plaatse te verwarmen met een vuurtje gevoed door kleine takjes, stukjes boomschors of ander brandbaar materiaal, wordt het water in recordtijd aan de kook gebracht.


Extra brandstof kan via de bovenkant van de ketel worden toegevoegd. Ik kwam er al snel achter dat Ben niets teveel had gezegd. Er was echt maar heel weinig brandstof voor nodig om het water aan de kook te brengen!


Het vuurtje brandde prima en gaf een heerlijke warmte af bovendien!


In een mum van tijd stonden er twee welverdiende koppen warme chocolademelk op 'tafel'. Terwijl we deze voorzichtig leegslurpten genoten we van het uitzicht en voelden we ons de koning te rijk. Met de juist hulpmiddelen kan het buitenleven erg aangenaam zijn!

 
De Kelly Kettle is ons ter beschikking gesteld door onze partner in buitenleven Zweden Relax en is in drie formaten verkrijgbaar. En ja, natuurlijk hadden we ook een thermosfles met warm water kunnen meenemen. Dit is echter veel leuker!

4 opmerkingen:

 1. Hej Ben en Nicôle,

  ik was er vorige week al naar aan het kijken en heb net een Kelly Kettle besteld.
  We gaan deze in maart zeker in de praktijk gaan testen...

  Groeten,

  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Bas,

   Leuk! We weten zeker dat je er tevreden mee zult zijn :-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. De bekertjes die jullie daar gebruiken zijn fantastisch. Destijds waren er bij de scouts zo'n paar bekers in omloop, meegekomen van een internationaal kamp in Zweden. Heerlijk in gebruik, perfect om je handen aan te warmen, stapelbaar, eenvoudig aan je rugzak te binden... Fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Reinoud,

   Ja, de Lapland mok is een oldtimer die het nog steeds goed doet. De linker is 35 jaar oud, de rechter slechts een jaar of 20 :-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!