woensdag 11 april 2012

Bellen achter het stuur

Er zou geen verbod moeten komen op het handmatig bellen of sms-en in de auto, vindt het Weg- en transportonderzoeksinstituut VTI. In een rapport aan de regering laat het Zweedse instituut weten dat er volgens hen geen wet moet komen die bovenstaande zaken tijdens het rijden verbied. 'Deels houdt men zich toch niet aan zo'n verbod, deels hebben wij geen enkel effect gemerkt op een verhoogd risico van een ongeluk', zegt Katja Kircher, onderzoeker bij het VTI. Het onderzoekscentrum hoopt dat de nieuwe techniek in steeds 'slimmer wordende' telefoons de verkeersveiligheid zal verhogen. In Europa is het slechts in Zweden, Albanië, Servië, Moldavië en Malta toegestaan om niet-handsfree te bellen.

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn in elk geval in "goed" gezelschap......Nu denk ik ook wel dat het dronken rijden een groter probleem is. Oeps dat zal in het gezelschap ook vast niet anders zijn.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie en tactische manier om deze conclusie in zo een zin te verbergen.
  Moest wel even gniffelen.

  Groeten van
  Jeff Lassing

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er reed deze week "bijna" frontaal een niet-handsfree bellende Pool bij mij naar binnen, verbieden dus. Bijna dus, zie je wel, er is niks gebeurt...toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijna frontaal telt niet! In elk geval niet voor de statistieken van het Zweedse VTI, want zij merken daar inderdaad niks van :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!