dinsdag 3 april 2012

Dwerguil

Vandaag konden we een nieuwe soort aan onze dierenverzameling toevoegen. Hieruit blijkt maar weer eens dat we zelfs na bijna zeven jaar nog lang niet zijn uitgekeken in de Zweedse bossen. Wederom was het Nicôle die met een uiterst scherp oog iets opvallends in een boom zag zitten. Het leek op een vogel, maar dan wel een met een vreemde vorm.


Zo zag onze vreemde vogel er vanuit de verte uit. Let wel: dit is ingezoomd, dus al flink vergroot. We besloten om voorzichtig dichterbij te sluipen.


Na een omtrekkende beweging konden we dit plaatje maken. De vreemde vogel bleek een kleine uil te zijn.


Weer een flink aantal meters dichterbij. De uil hield ons scherp in de gaten, maar zolang we ons rustig bewogen, had deze geen enkel probleem met onze aanwezigheid.


Dichterbij konden we niet komen. De uil in kwestie is een dwerguil. Deze is met een lengte van tussen de zestien en negentien centimeter en een gewicht van tussen de zestig en honderd gram Europa's kleinste uil. Na enkele minuten rustig te hebben geposeerd, sloeg de uil zijn vleugels uit om met zijn karakteristieke op die van een specht lijkende vlucht in de verte te verdwijnen.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig, wat een prachtige foto's!!! Fantastisch moment op zo'n uitkijkpost met strakblauwe lucht. Hier worden wij helemaal blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat er met mijn berichtje iets verkeerd is gegaan, staat hier ook niet.

  Wil jullie even laten weten dat het weer schitterende foto's zijn van de kleine uil.
  Fotogeniek hoor!!!
  En dan nog zo braaf blijven zitten, terwijl jullie hem zo dicht hebben benaderd.

  Complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Corry, Joop & Wilma:

  Dank jullie wel. We zijn enorm blij en dankbaar dat we zulke momenten mogen meemaken. En dat het soms ook nog eens lukt om deze middels beeldmateriaal met anderen te kunnen delen, is helemaal super.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!