donderdag 12 april 2012

Hoera, het is droog

Na twee dagen van (bijna) onophoudelijke regenval, kan ik vandaag weer eens zonder regenjas naar buiten. Ben had makkelijk praten in zijn weblog van dinsdag, want hij stapte diezelfde dag nog in de auto om 'even' op-en-neer naar Nederland te rijden. Het uitlaten van de hond was voor hem dan ook minder erg dan voor diegenen die daadwerkelijk door de regen moesten: Jeanny en ik!

De natuur was inderdaad dankbaar voor het gevallen hemelwater, en dat zijn de muggen ook. De steekbeestjes dansen inmiddels vrolijk voor de ramen, en alhoewel nog niet erg actief, geeft hun aantal aan dat we een mugrijke lente tegemoet zullen gaan.

Ook het aantal vogels dat onze voerplaatsen bezoekt is de afgelopen dagen verdubbeld. De zonnepitten zijn haast niet aan te slepen en we zijn dan ook blij dat we een flinke voorraad hebben ingekocht. Met name de Goudvinken, Bergvinken en Sijsjes eten ons arm. Als ware het een zwerm sprinkhanen vliegen zij op het voer af, en ze gaan pas weg als het hele voerhuis leeg is. Hopelijk gaan ze dadelijk over op andere lekkere hapjes, zoals die 'heerlijk verse insecten' bij onze ramen!

Mevrouw Specht houdt het liever bij pinda's en vetbollen.

1 opmerking:

  1. Ik kan me voorstellen dat het voor de natuur prettig is ook even een dorstlesser te hebben gehad en twee dagen aaneengesloten regen zijn dan denk ik erg goed. Maar het is inderdaad minder als je er twee of drie maal daags doorheen moet om je trouwe viervoeter uit te laten.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!