vrijdag 13 april 2012

Vroeg opstaan geen straf

Ben heeft de thuisreis aanvaard en is als alles goed is gegaan inmiddels ingescheept op de veerboot van Kiel naar Göteborg. Morgenmiddag mag Jeanny haar baasje dus weer begroeten, en daar zal ze blij om zijn. En anders ik wel, want Jeanny houdt van vroeg opstaan, en normaal gesproken is het Ben die de ochtendronde voor zijn rekening neemt!

Vandaag kreeg ik echter geen spijt van het vroege tijdstip van de ochtendwandeling. Nadat we de krant uit de brievenbus langs de weg hadden gehaald en de terugweg aanvingen zagen we een eland in het bos. Zachtjes probeerden we iets dichterbij te sluipen, maar ik had buiten moeder eland gerekend. Zij had ons wel opgemerkt, maar ik haar niet. Toen we in de buurt van haar kalf kwamen (van vorig jaar, dus zeker geen 'kleintje eland') maakte ze dat ze weg kwam, haar jong verbouwereerd achterlatend. Instinctief volgde het dier na enig aarzelen zijn moeder, zodat we nog wat langer van zijn of haar aanwezigheid konden genieten. De oren van Jeanny trilden op haar hoofd van de spanning, maar ze gaf geen kik. De jonge eland zal dus nooit weten waarom zijn moeder de benen nam, tenzij ze het hem later heeft verteld. De vroege wandeling kreeg daarmee een gouden randje, en onze vrijdag de 13e begon in elk geval goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!