dinsdag 27 mei 2014

Een nieuwe toekomst

Vandaag is het precies negen jaar geleden dat we in Zweden arriveerden om aan een nieuw hoofdstuk in ons leven te beginnen. We kunnen het ons nog als de dag van gisteren herinneren.
 
Rond half tien 's ochtends rijden we in de haven van Göteborg van de Stena Germanica af. Voordat we van het haventerrein af kunnen, moeten we ons door een enorme alcoholcontrole heen worstelen. De bestuurder van elke vierde auto wordt door de politie gecontroleerd en verbazingwekkend veel van hen worden in een van de vele klaarstaande politiebusjes geladen om vervolgens te worden afgevoerd. Eenmaal Göteborg uit zetten we koers naar het noorden. Het is prachtig weer en dat draagt enorm bij aan het gevoel dat we een zonnige toekomst tegemoet gaan. De rust op de Zweedse wegen doet daar nog een schepje bovenop, wat een verademing in vergelijking met de drukte en chaos die we gisteren op de Nederlandse en Duitse wegen moesten trotseren. Inclusief twee tussenstops om Jeanny - en ook onszelf natuurlijk - wat beweging en sanitaire verlichting te geven, duurt de rit naar ons nieuwe huis in Lilla Laggåsen ruim zes uur. Onderweg halen we bij de makelaar ook nog een set sleutels op. De tweede set sleutels kunnen we volgens hem - alsof het de gewoonste zaak van de wereld is - onder de eerste struik rechts van de voordeur vinden waar deze door de vorige eigenaar van het huis is verstopt. En inderdaad, dat klopt. Nadat we enkele minuten in de tuin van het overweldigende gevoel van rust en ruimte - en van het prachtige getjilp en gefluit van de vogels - hebben genoten, gaan we het huis binnen. Het is helemaal leeg en net als wij klaar om aan een nieuwe toekomst te beginnen...

2 opmerkingen:

 1. Ik hoop voor jullie dat de ondertussen verouderde nieuwe toekomst nog lang zal duren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sandra! En bovendien zijn we nog steeds onderweg...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!