donderdag 29 mei 2014

Vliegverkeer

Alle nestkasten op en rond ons erf zijn bezet. En uit de activiteiten van oudervogels valt af te leiden dat overal de eieren zijn uitgekomen. Het is een drukte van jewelste, al die vogels die de hele dag door af en aan vliegen met lekkere hapjes om hun kroost te voeren. Lang geleden was intensief vliegverkeer boven onze woonplaats voor ons een van de redenen om Nederland vaarwel te zeggen. Nu zijn we daarentegen blij met de drukte in het luchtruim boven ons erf. Het kan verkeren!
 
Een van de nestkasten wordt gebruikt door een paartje bonte vliegenvangers. Hieronder vader vliegenvanger voordat hij de nestkast binnengaat.


En hier moeder vliegenvanger vlak voordat ze weer naar buiten komt.


Vervolgens blijven de oudervogels iets langer weg dan normaal. De jongen worden ongeduldig en gaan steed luider piepen. Uiteindelijk maken ze zoveel kabaal dat een van de buren - een koolmees - even komt kijken of alles wel in orde is. Een prachtig moment!

2 opmerkingen:

 1. Het vliegverkeer bij jullie zal in iedergeval geen herrie veroorzaken, alleen een luid gepiep. Dat is nou zo leuk om te horen.
  Maar ook wij in Dronten zullen het vliegverkeer niet kunnen tegenhouden. Over een aantal jaar zullen wij ook van die aluminiumvogels over onze tuinen krijgen en een dorp 8 km verderop, krijgt het dan helemaal voor hun kiezen.

  Neem aan dat er bij jullie ook wel eens wat overkomt, maar dat zal zeker op 10 km hoogte zijn.

  Niet fijn voor ons, weg rust, weg redelijk goede lucht......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Wilma,

   Treurig om te horen. Tegenhouden kun je het echter niet. Voor ons zat er uiteindelijk maar één ding op: weggaan. Eén van de beste keuze´s die we ooit hebben gemaakt :-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!