zondag 4 mei 2014

Groei en bloei

Langzaam o zo langzaam begint er meer te groeien en te bloeien. De eerste groene grassprieten duiken op, het blad van de loofbomen en struiken begint uit te lopen en ook aan de bosbessenstruiken begint zich weer blad te vormen. Nu nog flink wat regen om de enorme droogte te doorbreken en dan zal het groeiproces in een stroomversnelling komen. Hieronder enkele voorbeelden van wat we de afgelopen week zoal hebben gezien.


Na de wilgen staan nu ook de esdoorns volop in bloei.


Een mooi bloempje in de luwte van een oude schuur bij een verlaten boerderij. We hebben geen idee wat het is.


De stenmurkla - voorjaarskluifzwam - is de eerste paddenstoel van het seizoen. Deze nogal apart uitziende paddenstoel is potentieel dodelijk giftig, maar wordt door liefhebbers na stevig koken waardoor het gif zijn werking verliest als een delicatesse beschouwd. Het zou echter wel eens zo kunnen zijn dat het door koken onschadelijk gemaakte gif kankerverwekkend is en daarom wordt het eten van deze paddenstoel afgeraden.


Ten slotte beginnen ook de brandnetels weer te groeien. En dat is goed nieuws, want daardoor kunnen we binnenkort weer aan de brandnetelsoep!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, weer van die mooie foto's.
    Leuk blauw bloempje en dan die rare zwam....
    Tja, je moet wel weten wat je kunt eten he?

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!