donderdag 29 mei 2014

Feestmaal

Nog even terug naar eergisteren. Uiteraard - onze trouwe volgers weten dat - besluiten we de verjaardag van onze emigratie naar Zweden met een feestmaal van salade en boven open vuur geroosterde broodjes en chorizoworst. Ondanks de eenvoud van het maal is het 100% genieten. Het is prachtig weer, de stilte wordt alleen doorbroken door het vrolijke gekwetter van de op en rond ons erf verblijvende vogels en de herinnering aan de eerste avond van ons nieuwe leven in Zweden doet de rest.


Terwijl Nicôle voor de bereiding van het eten zorgt, ligt Jeanny braaf te wachten. Ook zij zal van het geroosterde brood haar deel krijgen.


Het is bijna tijd om op te scheppen, dus zet ik de borden vast klaar op de grond. Enkele tellen later valt mijn blik op de borden en zie ik dat er een heleboel zwarte stipjes op zitten.


Van dichtbij is het beter te zien.

 

En zo zien de 'stipjes' er van heel dichtbij uit. Wat een griezels!

 
Ik pak de borden op en blaas ze schoon. Dat kost geen enkele moeite, want de minuscule beestjes wegen helemaal niets. Dat is opgelost, denk ik en ik zet de borden weer terug op de grond. Binnen een paar tellen zitten deze echter weer helemaal vol met verstekelingen en ook een tweede schoonmaakpoging heeft geen resultaat. Kennelijk barst het van deze beestjes en zijn ze dol op de 'kleur' wit, want ergens anders zijn ze - hoe goed we ook speuren - niet te zien. Nou ja, dan doen we het vandaag maar zonder borden. De salade - goed nagekeken, geen beestjes - eten we uit de bak en voor de rest gebruiken we gewoon onze handen. En eigenlijk komt dat de kwaliteit van ons feestmaal alleen maar ten goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!