dinsdag 16 september 2014

Aardbeving

Gistermiddag even na drie uur vond in Midden-Zweden een aardbeving met een kracht van 4,1 op de schaal van Richter plaats. Het epicentrum ervan lag een dikke 40 kilometer ten zuiden van de plaats Sveg, zo'n 170 kilometer ten noorden van de plek waar wij wonen. Aangezien de beving tussen de 10 en 15 kilometer onder het aardoppervlak plaatsvond, richtte deze voor zover thans bekend geen schade aan en hebben wij er zelfs helemaal niets van gemerkt. Zo bleef ondanks het feit dat deze aarbeving naar Zweedse begrippen een zware was, een beeld zoals op de foto hieronder ons dus gelukkig bespaard.

2 opmerkingen:

 1. Zo, bij jullie nu ook al? Had ik echt niet gedacht.
  Zou er ook een soort breuklijn onder Zweden zijn?
  Ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen breuklijn voor zover ik weet. Maar op sommige plaatsen wel behoorlijk wat beweging in de diepere aardlagen. Zo meen ik bijvoorbeeld vorig jaar tijdens ons bezoek aan Höga Kusten ergens te hebben gelezen dat het hele kustgebied - inclusief de zeebodem - daar elk jaar bijna een centimeter stijgt en dat het wellicht zelfs in de verre toekomst mogelijk zal zijn om daar over wat nu nog de zeebodem is van Zweden naar Finland te rijden. In het betreffende gebied worden jaarlijks vele - zwakke - aardbevingen geregistreerd.

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!