vrijdag 19 september 2014

Schoonheid

Een kleine maand geleden namen we jullie mee op een lange wandeling door het paddenstoelenbos. Toen genoten we van de vele mooie paddenstoelen die daar voor een bijna sprookjesachtig beeld zorgden. Nu is dat beeld drastisch veranderd. Natuurlijk duiken er nog steeds nieuwe - voornamelijk latere - soorten op, maar de paddenstoelen van het eerste uur zijn inmiddels 'overleden' en worden in rap tempo door allerlei micro-organismen afgebroken. Dat gaat in sommige gevallen gepaard met een dusdanig zware zoete weïge stank dat we geneigd zijn om onze adem iets langer dan gebruikelijk in te houden en snel door te lopen. Vandaag doen we dat echter niet. We trotseren de stank om ook de schoonheid van deze fase van het leven van de paddenstoelen op de gevoelige plaat vast te leggen.
 
 
 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

 1. Prachtige plaatjes, de meeste hebben wij nog niet eerder zó gezien. Vooral de eerste en de vijfde zijn wel heel bijzonder. De laatste weken hebben we bovendien erg veel en mooie onderwerpen voorbij zien komen, dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!