dinsdag 9 september 2014

Mysterieuze muizensterfte

Sinds het begin van de zomer vindt er een mysterieuze muizensterfte plaats. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we tijdens alle omzwervingen door onze woonomgeving inmiddels de stoffelijke resten van honderden van deze knaagdieren hebben gevonden. Ook veel anderen is dit verschijnsel opgevallen. Minstens een van de regionale kranten heeft er verslag over gedaan en er zijn pogingen ondernomen om de oorzaak ervan te achterhalen. Dat laatste zonder succes overigens, het is nog steeds een raadsel wat het is waaraan de muizen zo massaal sterven.

Enkele jaren geleden gebeurde er al iets soortgelijks. Onze trouwe lezers kunnen zich wellicht nog herinneren dat we er ook toen op onze weblog over schreven. Nu lijkt het verschijnsel echter veel meer dieren te treffen dan destijds. Bovendien is het aantal dode muizen nu niet alleen veel hoger, maar bevinden zich onder de slachtoffers allerlei soorten muizen en woelmuizen terwijl dat de vorige keer dat het verschijnsel optrad voornamelijk spitsmuizen waren.

De mysterieuze muizensterfte vindt trouwens niet alleen in onze directe woonomgeving plaats. Ook op andere plaatsen - sommigen daarvan ruim 100 kilometer hiervandaan - hebben we de afgelopen weken opmerkelijk veel dode muizen gevonden. Als iemand iets over dit fenomeen of de mogelijke oorzaak daarvan te melden heeft, dan horen we dat uiteraard graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!